13 de maio de 2015

O COCIÑEIRO DO PARADOR DE CAMBADOS DIEGO CORDEIRO ESTIVO EN “PINTXOS EXPERIENCE” EN MADRID


A Pintxos Experience é unha vivencia exclusiva no contexto da gastronomía que se celebra todos os anos. Reúne os mellores cociñeiros de pintxos nunha cea única, un menú largo, maridado e para gozar das máis destacadas elaboracións gastronómicas da cociña en miniatura do ano.
Unha cea que traslada á mellor cociña de
pintxos de cada punto de España ata o Parador de Alcalá de Henares. Da man dos chefs máis creativos e imaxinativos da
gastronomía en miniatura.
Diego tivo o honor de poder participar neste certame e poder levar os sabores galegos ata Madrid. Unha gran experiencia na que aprendeu moito xa que estivo rodeado de grandes chefs.
O menú estaba composto de ata dez pases:
-Espárragos Bronceados. Iñaki Rodrigo “Rodaballo”, Punk Bach. Madrid.
-Alcachofas Gold. Iñaki Rodrigo “Rodaballo”, Punk Bach. Madrid.
-Sardina de Roca. Jesús Íñigo, Restaurante Ábaco. Huarte (Navarra).
-Tosta de Bacalao Ahumado con Foie y Pimiento de Piquillo y Vinagre de Soja y Módena. Mikel ----Muñoz, Bar Gran Sol. Hondarribia.
-Street Food. Atún Rojo en Invierno o Bocata de Atún Rojo. Jesús Íñigo, Restaurante Ábaco. Huarte (Navarra).
-Galicia “Terra, Mar e Aire”. Diego Cordeiro, Parador de
Cambados.
-Lingote de Cochinillo Confitado con Crujiente de Forestiles. Julián Martín, Parador de Álcala de Henares.
-Pionono del Convento con Helado de Almendras Garrapiñadas. Julián Martín, Parador de Álcala de Henares.
Unha noite especial que foi un autentico éxito, así nolo fixeron saber os comensais afortunados que asistiron ao evento.
NOVA RECOLLIDA DA TIXOLA DE HIO


Ningún comentario: