27 de nov. de 2011

DUAS CONSERVEIRAS DE CAMBADOS TEÑEN AS SUAS SARDIÑAS ENTRE O TOP TEN 10 DO ESTADO ESPAÑOL

As mellores sardiñas en conserva. Un alimento humilde que resulta un pracer para o gourmet máis exquisito. Das rías galegas ou o litoral cantábrico, o segredo está na materia prima e no seu tratamento. O periodico español ABC acaba de publicar o top ten das sardiñas en conxerva en nesta clasificación atópanse duas conserveras de Cambados,  cuxos productos son os mais caros deste cátalogo.
ESCURÍS 
Da Pobra do Caramiñal (A Coruña), é unha marca esencial para todo gourmet apaixonado......
de consérvalas. Os seus sardinillas sométense a un proceso de tostado e emparrillado para, despois, bañarse e conservarse nun excelente aceite de oliva. De intenso sabor, pero sumamente delicadas. 
Prezo: Lata de 8-10 pezas, 4,94 €. 

REAL CONSERVEIRA ESPAÑOLA 
As sardinillas que elabora José Pena en Cambados son o Top 10. Procedentes das rías Galegas, o océano Atlántico e o mar Cantábrico, destacan as da liña «Premium». De textura moi delicada, nada pastosa. Sabor tenue e natural, sen repercusión do aceite. Excelsas. 
Prezo: Lata de 130 gr., 9 €. Esta empresa  publicouse que ten certos problemas co personal e incluso foi obxecto dunha interpelación do BNG no Parlamento de Galicia.

LOLÍN 
Unha das conserveiras de salgaduras máis importantes de Cantabria. Situada en Castro Urdiales, as súas sardiñas non son de alta gama, pero a relación calidade-prezo é óptima. Unha marca cunha materia prima correcta, ben elaborada e cun aceite de oliva de calidade, achegando máis mollo ás sardiñas. 
Prezo: Lata de 3-4 pezas, 1,08 €. 
ORTIZ. SARDIÑAS «A La ANTIGA» 
Conserveira de enorme prestixio, é pioneira en lanzar a súa gama «Gran Reserva» fai case unha década. Recomendamos, pola súa relación calidade-prezo, as súas sardiñas «Á Antiga», Melosas e delicadas, son perfectas para gardar uns anos, xa que melloran co tempo. 
Prezo: Tarro de 140 gr., 3,82 €. 
PACO LAFUENTE 
As súas sardiñas, rotundas, conseguen o equilibrio exacto de textura e sabor. En cata resultan máis zumentas as de engadas de oito anos. Seleccionadas e empacadas manualmente, a clave desta empresa centenaria de Vilanova de Arousa é a obtención dunha materia prima de gran calidade. 
Prezo: Envase de 3 a 5 pezas, 1,95 €. 
Os PEPERETES 
Esta conserveira de Carril (Pontevedra) ten as sardinillas en aceite de oliva de Rianxo de alta gama. Seleccionadas e procesadas a man. Tersas, suaves, deliciosas, mellor canto máis tempo pasen maduradas no aceite de oliva. 
Prezo: Lata 150 gr., 7,70 €. 
ANTONIO PÉREZ LAFUENTE 
Procedentes do litoral atlántico, de ventre prateado e lombos azuis, procésase o mesmo día da súa captura. Tras descabezarse e eviscerarse a man, son cocidas ao vapor con follas de loureiro e envasadas en aceite de oliva. 
A PUREZA 
Da localidade de Agarimo, na Coruña, posúe unha enorme tradición conserveira. A Pureza, fundada en 1924 por Vicente Docanto, traballa, entre outras variedades de peixes e mariscos, as sardinillas. Suaves e firmes en textura. Sutís, sedosas, saborosas en boca. Perfectas. 

RAMÓN PEÑA 
O obxectivo: elaborar conservas de altísima calidade 100% galegas. Tersas, firmes, delicadas en padal, sutís e de potente sabor a mar. Sen artificios. Excepcionais canto máis envellecidas no aceite de oliva onde descansan tras a súa elaboración artesanal. Tamén está en Cambados.
Prezo: Lata de 110gr., 11.59 €. 

CONSERVEIRA BROMAR 
Son edicións limitadas debido ao seu delicado proceso de selección e elaboración. As súas sardiñas só se atopan en tendas gourmet. Produto de alta gama, de carne prieta, nada pastosa, zumenta, de sabor profundo e natural. 
Prezo: Lata de 16-20, 2,50 .



Para unha mellor navegación por este blog  usa o navegador GOOGLE CHROME. Descarga GOOGLE CHROME premendo AQUÍ.

Ningún comentario: