Se a quen fala ben se lle denomina “piquito de ouro”, o concurso "O Nariz de Ouro" non podería ter mellor denominación. Os reis do olfacto galego reuníronse en Santiago no certame que premia a aqueles catadores capaces de identificar un viño en copa negra utilizando só o olfacto.
Medio centenar de expertos, todos galegos fóra dun asturiano e un leonés, demostraron ao longo de varias probas o seu dominio no aroma dos caldos. Aurelio Vázquez, do restaurante Casa Aurelio, en Santa Comba, foi elixido o mellor catador da convocatoria, e con el, outros
seis elixidos disputarán a final do Nariz de Ouro, que terá lugar en xuño en Madrid. Bruno Lovelle del restaurante Dona Branca (Sober). Daniel Ocaña do R. Pepe Vieira (Raxó), Edgar Miguel Perassi de O Lagar da Platería (O Grove), José Luis Aragunde do R. Ribeira de Fefiñans (Cambados), José Quindós de R. Formela (León) y Ricardo García do R. Don Quijote (Santiago), foron os outros seis expertos que lograron un posto na final madrileña.
seis elixidos disputarán a final do Nariz de Ouro, que terá lugar en xuño en Madrid. Bruno Lovelle del restaurante Dona Branca (Sober). Daniel Ocaña do R. Pepe Vieira (Raxó), Edgar Miguel Perassi de O Lagar da Platería (O Grove), José Luis Aragunde do R. Ribeira de Fefiñans (Cambados), José Quindós de R. Formela (León) y Ricardo García do R. Don Quijote (Santiago), foron os outros seis expertos que lograron un posto na final madrileña.
A proba principal do concurso consistía en catar tres viños Azpilicueta que non están no mercado, polo que os concursantes non tiñan opcións de coñecelos previamente. Unha vez catados, un dos caldos escondíase nunha copa negra, e os participantes debían decidir de cal dos tres viños tratábase, só con cheiralo. Aínda que esta é a proba con máis peso no concurso, os catadores tamén realizaron un exame teórico con preguntas tipo test.
Ao longo do evento celebrado no Hostal dos Reis Católicos tamén se cataron varios viños para seleccionar os mellores en cinco categorías, e escolléronse, entre outros, caldos das adegas galegas Mar de Frades, Palacio de Fefiñáns, Pazo de Señoráns ou Abadía dá Cova.
Galicia pode presumir de ter a un dos catadores que logrou o Nariz de Ouro, Xoán Cannas, do restaurante Pepe Vieira en Poio, que logrou este título no ano 2004.
Cannas formou parte do xurado da semifinal celebrada onte, xunto con Elena Adell, enóloga de Azpilicueta, e Vanesa Viñolo, directora de catas do Nariz de Ouro.
José Luis co seu amigo Iñigo teñen participado en Ironmen. Paralelamente ao concurso desenvolvéronse talleres de elaboración de tapas e cócteles. |
Jose Luis Aragunde, neto de Sr. Moncho o Vajo, é un industrial emprendedor que aparte da Riveira de Fefiñans, tamén ten a “Despensa de Fefiñans” (lugar onde vende verdadeiras “delicatessen”) en plena praza Asorey e ademais polo que sabemos vai abrir unha cervexeria mesmo o lado da “Despensa”. Aparte é un consumado deportista participante en grandes obras entre elas a Ironman.
Os finalistas "Nariz de Ouro 2011
Para unha mellor navegación por este blog usa o navegador GOOGLE CHROME. Descarga GOOGLE CHROME premendo AQUÍ.
Ningún comentario:
Publicar un comentario