Onte tivo lugar a presentacion na Vinoteca VIDE'I en VIGO, sita na Praza da Miñoca 20, dos viños de Floreano e Moncha de Adegas Albamar.
A Adega Albamar é familiar que comezou a súa andadura aproximadamente fai 25 anos vinculada ao coidado dos viñedos e elaboración de albariños de carácter único e personalidade especial.
No ano 2006 toma as rendas da bodega un dos fillos da familia; Xurxo Alba Padín dedicado en corpo e alma á vitivinicultura. A partir deste momento bautízase ao negocio co nome de Bodegas Albamar, fusión do apelido da familia e a proximidade das súas viñedos ao mar, e intégrase á súa vez na Denominación de Orixe Rías Baixas, Subzona de Ou Salnés. O albariño Albamar é o buque insignia da Bodega, arroupado a partir do 2010 por dous novos albariños de crianza; Alma de Mar e Pepe Luís, e un mencía; Fusco, das montañas da Ribeira Sacra elaborado polo propio Xurxo Alba. Esta é a primeira intromisión de Moncha e Floreano, da man de Gogue, no mundo da Denomiación de orixe, pois antes so se adicaban o tinta Barrantes (nas súas viñetas).
FUSCO : Tinto, variedade 100% Mencía.
D.O. Ribeira Sacra.
Selección de uva dos viñedos máis antigos da zona. Posterior despalillado e macerado durante 30 días, con 4 remontados diarios.
Tras este tempo se descuba, se prensa e realízase fermentación maloláctica, se clarifica, fíltrase e se embotella.
Branco, variedade 100% albariño.
D.O. Rías Baixas. Subzona de Ou Salnés.
Consentida selección para obter a máxima tipicidad da variedade. Unha vez prensado déixase repousar, se desfanga e realízase a fermentación espontánea a temperatura controlada.
Posterior descube para quedarse con léalas finas disoltas no viño, deixándoo repousar sobre estas durante 5 meses, facendo resaltar o carácter do albariño.
A presentación en Vigo foi un éxito.
Ningún comentario:
Publicar un comentario