29 de abr. de 2013

ÉXITO SEN PRECEDENTES EN CANTO A PARTICIPACION EN OUBIÑA NA MARATON POPULAR

O CAMBADÉS DAVID MARTINEZ GAÑADOR ABSOLUTO
Asociación de Veciños San Vicente de Oubiña organizou onte o XIV Maratón Popular de Oubiña - Memorial Manuel Mariño Castro no que entraron en liza 250 atletas nas diferentes categorías para afrontar distancias que oscilaron entre os 1.000 e os 10.000 metros. A proba bateu a súa récord de participación con respecto ás anteriores 13 edicións.
O bo tempo fixo que moitos atletas achegásense ás inmediaciones do centro cultural para formalizar o seu inscripción e tomar parte na carreira. Na categoría absoluta masculina a vitoria foi para o cambadés David Martínez Costa, que percorreu o circuíto que todos os anos traza a organización nun tempo de 32:10. Martínez protagonizó unha bonita pugna ata o final co segundo clasificado, o padronés David Pérez. Ambos dominaron a carreira durante máis de 9 quilómetros e foi nos últimos metros nun sprint cando se decidiu a vitoria. O cambadés impúxose con dous segundos de vantaxe. O terceiro posto ocupouno Abel Barros González, que tardou 32 minutos e 29 segundos en percorrer os 10.000 metros.
Na categoría absoluta feminina impúxose feminina venceu Guadalupe Lodeiro (Baión), cunha marca de 40:10. A ganadora non atopou rival nunha proba que dominou con autoridade. A segunda praza foi para Inma Rodríguez Ferreño e a terceira Amalia Dopazo Otero.
O primeiro clasificado de cada categoría recibiu a súa trofeo, mentres que os segundos e terceiros leváronse medallas. Na categoría absoluta os tres primeiros clasificados tanto en homes como en mulleres recibiron trofeos. De novo a Asociación de Veciños San Vicente de Oubiña organizou con éxito unha proba xa consolidada.
 Podes ver maís fotos do evecto na columna da dereita.